Beste lezer,

Het Corona-virus heeft ons allen flink in de greep. Met ingrijpende gevolgen voor het dagelijkse leven. U als jeugdhulpaanbieder heeft daar ook volop mee te maken. Wij vinden het fijn om te horen dat overal de prioriteit bij de zorg en veiligheid van de jeugdigen, hun ouders en het personeel is. Er worden innovatieve ideeën bedacht en uitgevoerd. Het gebruik van sociale media is ontzettend toegenomen.

Door de beperkingen i.v.m. het Coronavirus is er ook veel veranderd in de reguliere hulp. Het wordt vaker anders uitgevoerd dan verwacht of met een andere intensiteit ingezet. Dit roept allerlei vragen op over hoe dit vertaald wordt in het te behalen resultaat en de declaraties. Het RSJ IJsselland wordt overstelpt met telefoontjes en mails met allerlei vragen.

Het RSJ IJsselland heeft mede daarom een crisisteam Corona georganiseerd die bezig is (geweest) om op de gestelde vragen zoveel mogelijk een antwoord te formuleren. Inmiddels hebben wij ons communiqué aangepast en daarin de tot op heden meest gestelde vragen beantwoord, dit communiqué kunt u als volgt vinden:

https://www.rsj-ijsselland.nl/sites/rsj_ijsselland/files/Richtlijnen-RSJ-IJsselland-irt-Coronavirus-24-maart-2020-1.pdf

Wij vertrouwen erop hiermee voor nu de meeste vragen te hebben beantwoord en wij zullen dit communiqué blijven updaten bij relevante informatie, dus houd de website goed in de gaten.

Met vriendelijke groet,

Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland