Adviezen en tips in tijden van corona

We begrijpen dat je veel vragen en grote zorgen hebt. We raden je aan ook in deze bijzondere situatie de regie zo veel mogelijk in eigen hand te nemen. Met onderstaande adviezen en tips proberen we je op weg te helpen. We werken deze pagina elke dag bij.

We begrijpen ook dat je je afvraagt of je zorg en/of ondersteuning door kan gaan. Alle zorgverleners in Nederland blijven in principe aan het werk. Zij behoren tot de vitale beroepsgroep. Maak hierover afspraken met je zorgverlener(s).

Heb je zorgverleners nodig?

Mogelijke manieren om ze te vinden, zijn:

  • In je directe omgeving, zoals buurtinitiatieven. Dit kan bijvoorbeeld via Facebook of de app Nextdoor voor buurtgenoten. Er is ook een speciale website om mensen die hulp nodig hebben en mensen die willen helpen bij elkaar te brengen.
  • Probeer het via extrahandenvoordezorg.nl. Oud zorgverleners melden zich daar aan.
  • Het Rode Kruis heeft de actie Ready2Help. Bel 070 4455 888 als je hulp nodig hebt. Je kunt hier ook terecht voor advies of een luisterend oor.

Denk je dat je binnenkort geen enkele hulp meer hebt?

Bel dan met je je gemeente, je zorgkantoor of je zorgverzekeraar. Zij moeten samen met jou een oplossing vinden.

Informatie en antwoord op vragen

Informatie van de overheid over het coronavirus vind je op:

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft antwoorden op veel gestelde vragen over de situatie met je zorgverlener.

De SVB is vanwege de maatregelen telefonisch nu niet bereikbaar. Als je belt, krijg je te horen dat ze bereikbaar zijn via Whatsapp en via de contactformulieren op de website. Kijk op www.svb.nl.

Ook wij werken vanuit huis om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom zijn wij tot en met 6 april 2020 per mail bereikbaar. Of spreek je vraag in op ons antwoordapparaat. Je kunt op die manier al je vragen over het pgb stellen. We nemen contact met je op.

Uitleg en vermaak

Ieder(in) verwijst naar  toegankelijke informatie over het coronavirus en de gevolgen ervan.

De dagbesteding is gesloten en de meeste mensen zitten verplicht thuis. Philadelphia is gestart met Hallo thuis. Ze informeren en vermaken de mensen die ze ondersteunen. Alles wat je moet weten over het coronavirus, maar ook optredens, workshops, leuke verhalen, grappige filmpjes en de mogelijkheid om ook zelf iets te delen. Elke dag komen er weer nieuwe dingen bij. En alle filmpjes zijn terug te kijken.

Blijf onze website en sociale media volgen. We doen ons uiterste best je zo snel en goed mogelijk te informeren.