Aanbod van hulp en hulpvragen bedoeld voor de aanbieders die werkzaam zijn in gemeente Het Hogeland

We zijn met z’n allen, als inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten op zoek naar mogelijkheden om de handen ineen te slaan in de gemeente Het Hogeland om die mensen te helpen die als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus in problemen raken. Daardoor bijvoorbeeld de deur niet uit mogen of durven, de dagelijkse boodschapjes niet kunnen halen, de hulpverlener niet meer langs kan komen om te ondersteunen of er psychische problemen ontstaan als gevolg van eenzaamheid, angst of piekeren.

In Het Hogeland zijn heel veel bereidwillige mensen die omzien naar elkaar.

We hebben gemerkt dat het aanbod versnipperd raakt. Er ontstaan tal van initiatieven. Wij denken dat we elkaar kunnen versterken door samen te werken. Misschien bent u of kent u iemand die wil helpen, of weet u van een hulpvraag waarop u zelf geen antwoord heeft.

Veur Mekoar (een bestaand initiatief van stichting Werk op Maat) wil verbinding leggen. Dat doen we niet alleen, maar in samenwerking met Mensenwerk Hogeland, het steunpunt vrijwilligerswerk en de gemeente.

We willen zoveel mogelijk alle hulpvragen en hulpaanbod samenbrengen in een digitale omgeving die Samen1 Plan heet. Klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet!

Als u iets voor een ander wilt betekenen dan kunnen we u toevoegen. Dan heeft u zicht op alle bestaande hulpvragen en u kunt uw eigen openstaande hulpvragen ook inbrengen. U kunt uw hulp en de hulpvragen inbrengen via emailadres veurmekoar@gmail.com of via telefoonnummer 0595-433245.

Spelregels voor vrijwilligers en beroepskrachten die mee kunnen denken in de oplossingen:

 • Je gaat mensen alleen helpen als je zelf goed gezond bent en klachtenvrij!
 • Omdat er helaas toch ook mensen met slechte bedoelingen zijn, vragen we van de vrijwilligers (omdat je mogelijk ook met het geld van anderen op pad gaat) een fotootje van zijn/haar ID kaart via Whatsapp of een kopie (fysiek) ( Sabine van der Wal , Stichting Werk op Maat, industrieweg 7 Uithuizen): 06-40853640. Deze wordt meteen verwijderd/vernietigd, zodra dit vrijwilligerswerk er op zit!
 • Vervolgens word je als vrijwilligers toegevoegd aan Samen1plan. Daar heb je toegang tot de hulpvragen die er zijn. Je krijgt een uitnodiging via je mail met bericht over de werkwijze van Samen1plan. Het is gebruiksvriendelijk en wijst zich vanzelf! Mocht je toch nog vragen hebben over het gebruik, dan kun je contact opnemen met Sabine: 06-40853640
 • Leest u een hulpvraag waarin u kunt voorzien dan neemt u zelf contact op met de persoon die een hulpvraag heeft.
 • U koppelt terug via Samen1Plan als u een hulpvraag oppakt en of de hulpvraag is opgelost

Spelregels gebruik samen1plan:

 • Hulpvragen uit de gemeente Het Hogeland kunnen worden gestuurd naar Mariette en Rianne (Veur Mekoar/ Werk op Maat) via: veurmekoar@gmail.com. Zij zet de hulpvragen in Samen1Plan onder het kopje notities en op de Facebookpagina.
 • De hulpvragen staan genummerd in Samen1Plan.
 • Als je reageert op een hulpvraag vermeld dan het nummer in het onderwerp van de notitie (Bijvoorbeeld: Vraag over hulpvraag 2 of Hulpvraag 2 opgelost).
 • Zodra een hulpvraag is opgelost verwijderd Sabine, Mariette, Rianne of Irma de hulpvraag uit Samen1Plan.
 • We noteren in het kader van privacy alleen de achternaam, de woonplaats en het telefoonnummer van hulpvrager. De vrijwilliger die het gaat oppakken kan daarmee zelf contact opnemen met de hulpvrager. We rekenen op jou dat je de hulpvraag discreet behandeld!
 • Als er een nieuwe notitie is toegevoegd aan Samen1Plan dan krijg je daar automatisch een mail over toegestuurd. Zo ben je steeds op de hoogte van de actuele stand van zaken.
 • Gebruik Samen1Plan zo functioneel mogelijk; Gaan er dingen mis, zijn er zorgen of vragen, neem dan contact op met Veur mekoar (Mariette via mail adres of Sabine 06-40853640 of Irma 06-10002585)

 

Laten we er samen voor zorgen dat de inwoners in Het Hogeland er niet alleen voor staan en zich gesteund voelen.

Een hartelijke groet namens allen die zich inzetten voor Veur Mekoar!

Met vriendelijke groet,

 Irma Schuurman

0595 – 43 32 45

Industrieweg 7

9981 HJ Uithuizen

www.stichtingwerkopmaat.nl